با انتخاب مسیر درست، خرما اسباب افتخار و تولید ثروت خواهد شد.
استان ما بیش از ۳۴ هزار هکتار نخلستان دارد که حدود ۵ میلیون اصله نخل را در خود جا داده است. ما در استان سالانه ۱۶۰هزار تن از نخیلات برداشت محصول(خارک، رطب و خرما) داریم که تولید سالانه ۱۱۰ هزار تن خرما و صادراتی نزدیک به ۳۰هزار تن به ارزش بیش از ۴۰ میلیون دلار، این محصول را مبدل یه یکی از ارز آورترین بخش های اقتصادی بوشهر کرده است.
اما کشت و برداشت و عرضۀ سنتی خرما، سدّی برای بهره برداری از پتانسیل های بالای این محصول است. پیوند صنعت و کشاورزی به راحتی می تواند رخ دهد، صنایع بسته بندی خرما، تولید انواع محصولات جانبی از خرما نظیر قهوۀ خرما، خرمای شکلاتی، انواع محصولات صبحانه با خرما، سرکۀ خرما در کنار محصولات سنتی که در بوشهر از خرما تولید می شود، در یک بازاریابی دقیق ملی و بین المللی قدرت رقابت پذیری بسیار بالایی دارد.
در دیداری که از یکی از کارگاه های بسته بندی و فراوری خرما داشتم آنچه به عنوان یک بوشهری برایم بیش از هر چیز دیگر دردآور بود، نادیده گرفتن ظرفیت ها و استعدادهای منطقه ای و بومی طبیعی و انسانی خودمان است که می توانسته سکوهای پرتاب بلندی برای بوشهر بسازد. بسته بندی های نوین، جستجوی بازارهای بین المللی هدف با استفاده از لابی های تجاری و اخذ امتیازات ملی برای صادرات بخشی از کارهایی است که باید بشود. این شدن و این توانستن، «باور» می خواهد و برنامه ریزی و پشتکار. اگر دست به دست هم دهیم و با انتخاب درست مسیر، همت بگماریم دور از دسترس نیست که برند خرمای کشور شویم و ضمن کسب افتخار برای استان، تولید و اشتغال و ثروت را برای شهروندان بوشهری به ارمغان بیاوریم.